မွိဳ ကန္စြန္း ေကာင္းေကာင္းေလးေျကာ္စားရေအာင္
မိွဳကန္စြန္းေျကာ္နည္းေမးထားတဲ့ သူေတြအတြက္
မွိဳကန္စြန္းကိုု ဆိုုင္ေတြကလိုု မ်ိဳးေျကာ္ျကည့္၇ေအာင္ေနာ္။ မွိဳကန္စြန္းေကာင္းဖိုု ့ဆိုုရင္ အ၇င္ဆုံးက အ၇ိုုးသတ္သတ္ အ၇ြက္သတ္သတ္ သင္ထားရပါမယ္။ ျပီး၇င္ ေျကာ္ေနတုုံးမွာ အဖုုံးမအုုပ္ရပါဘူး။ အဖုံးအုုပ္လိုုက္ရင္ ကန္စြန္းရြက္ေတြမည္းသြားပါလိမ့္မည္။ ခရုုဆီကိုုလဲ ေနာက္ဆုုံး မီးဖိုုေပၚမွခ်ခါနီးမွထည့္မွ ပိုု ေမြွးပါတယ္။ ေျကာ္ျကည့္၇ေအာင္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ကန္စြန္းရြက္ - ၁ စည္း
၂။ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာမွိဳ - ၁၀ သား
၃။ ငရုုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္
၄။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မွြာ
၅။ ဆား - အနည္းငယ္
၆။ ခရုုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (သိုု ့) ၂ ဇြန္း
၇။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကန္စြန္းရြက္ကိုု အ၇ိုုးသတ္သတ္ အ၇ြက္သတ္သတ္ သင္ထားျပီး သန္ ့စင္ထားပါ။ မွိဳကိုု သန္ ့စင္ျပီး ထူထူေလးလွီးထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ဓါးျပား၇ိုုက္ထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုုးထဲကိုု ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ဆီသတ္ထားပါ။
၃။ ျကက္သြန္ျဖဴေမြွးလာလွ်င္ မွိဳကိုု ထည့္ေျကာ္ပါ။ ခနေျကာ္ျပီးလွ်င္ ကန္စြန္းရိုုးမ်ားကိုု ထည့္ျပီး ေ၇အနည္းငယ္ထည့္ျပိးေျကာ္ပါ။
၄။ ကန္စြန္၇ိုုးမ်ားထည့္ျပီး ၁ မိနစ္ေလာက္ေနလွ်င္ အ၇ြက္မ်ားထည့္ပါ။ အ၇ြက္မ်ားႏြမ္းခါနီးတြင္ ဆားထည့္ျပီး သမေအာင္ေမြွပါ။ ငရုုတ္သီးစိမ္းကိုုပါထည့္ပါ။
၅။ အ၇ြက္မ်ားနြမ္းသြားလွ်င္ ဆားအေပါ့အငံကိုု ျမည္းျကည့္ျပီး မီးဖိုုေပၚမွခ်ခါနီးတြင္ ခရုုဆီကိုု ထည့္ရ်္ ေမြွပါ။ျပီးလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
(ကန္စြန္းရြက္ေျကာ္လွ်င္ အဖုုံးလုုံး၀မဖုုံးပါနဲ ့။ မည္းသြားတတ္လိုု ့ပါ။)
Ei San Homemade
Post a Comment