ဝက္‌အူ‌ေခ်င္‌းျပဳလုပ္‌နည္‌း

၀က္အူေခ်ာင္း (သိုု ့) ျကက္အူေခ်ာင္းလုုပ္နည္း

အိစံ လုုပ္တဲ ့၀က္အူေခ်ာင္းလုုပ္နည္းက ဆိတ္အူနဲ ့မလုုပ္ပဲ ပလပ္စတစနဲ ့ပတ္တဲ ့နည္းပါ။ တကယ္လိုု ့ဆိတ္အူနဲ ့လုုပ္ခ်င္လဲရပါတယ္။ ၀က္အူေခ်ာင္းကိုု နီနီေလးျဖစ္ခ်င္ရင္ေတာ့ ယမ္းစိမ္းထည့္ရင္ထည့္ မထည့္ရင္လဲ အနီေရာင္ဆိုုးေဆးထည့္ရင္ေတာ့နီပါတယ္။ အိစံကေတာ့ ဘာမွမထည့္ထားလိုု ့သိပ္မနီပါဘူး။ အိမ္မွာပဲလြယ္ကူေအာင္လုုပ္လိုု ့ရတဲ ့နည္းကိုုေရြးျပီး စမ္းျကည့္တာ ေအာင္ျမင္သြားလိုု ့ေရးေပးလိုုက္ပါတယ္။ ၀က္အူေခ်ာင္းကိုု ယမ္းစိမ္းေတြ လဲမပါပဲ သန္ ့သန္ ့ရွင္းရွင္းနဲ ့လုုပ္စားရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ အဆီပါေသာေတာက္ေတာက္ဆင္းထားေသာ ၀က္သား (သိုု ့) ျကက္သား - ၂၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၃။ သျကားအညိုု - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၄။ ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ အရက္ (whisky) - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ တရုုတ္ မဆလာ (chinese five spices powder) - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (မရွိလွ်င္ ေရွာက္ေကာ ပါေကာ ကိုု ထည့္ပါ။)
၇။ plastic wrap

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ အသားကိုု ဆား၊ သျကားအညိုု၊ ပဲငံျပာရည္၊ အရက္၊ တရုုတ္မဆာလာတိုု ့ျဖင္ ့သမေအာင္နယ္ပါ။
၂။ plastic wrap ကိုု ခင္းျပီး နယ္ထားေသာ အသား ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းစားကိုု plastic wrap ရဲ ့အစြန္းတဖက္ ေပၚတင္ျပီး အေခ်ာင္းရွည္ရွည္ေလးျဖစ္ေအာင္လုုပ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ က်စ္ေနေအာင္ ပတ္ျပီး ပလပ္စတစ္နဲ ့လိပ္ပါ။ လိပ္ရာမွာ အသားကိုု လွိမ့္ျပီးမလိပ္ပဲ အသားေဘးက ပလပ္စတစ္ အစကိုုလိပ္ရင္ ပိုုျပီး က်စ္က်စ္ေလးရပါတယ္။ လိပ္ျပီးသြားလွ်င္ အစြန္း ၂ ဖက္ကိုု တင္းေနေအာင္ ခ်ီလိုုက္ပါ။ (သေ၇ကြင္းနဲ ့ခ်ီလဲရပါတယ္။)
၃။ ပလပ္စတစ္ ပတ္ထားတဲ ့အသားေခ်ာင္းမ်ားကိုု ေရခဲေသတၱာ အခဲခန္းထဲမွာ အနည္းဆုုံး ၅ နာရီထည့္ရ်္ ခဲပါ။ ေနာက္ေန ့မနက္မွ ေနလွမ္းမည္ဆိုုလွွ်င္ ညမွာ ထည့္ခဲလဲရပါတယ္။
၄။ ခဲထားေသာ အသားေခ်ာင္းမ်ားကိုု ေရခဲေသတၱာထဲမွထုုတ္ျပီး ပလတ္စတစ္ မ်ားကိုု ခြာပါ။ ပလပ္စတစ္ ခြာရာမွာ အစြန္း ၂ ဖက္ကိုု ကပ္ေက်းနဲ ့ညွပ္ျပီး မွခြာပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ ေနပူပူမွာ အနည္းဆုုံး ၅ နာရီေလာက္လွမ္းပါ။ ေနလွမ္းဖိုု အခက္အခဲရွိသူမ်ားအတြက္ မုုန္ ့ဖုုတ္စက္ထဲမွာ အပူခ်ိန္ ၂၀၀'F (90-95'C) တြင္ ၅ နာရီ ထည့္ကင္ပါ။
၆။ အႏၱရာယ္ကင္းကင္းနဲ ့၀က္အူေခ်ာင္းကိုု ေျကာ္ရ်္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
(ဆိတ္အူနဲ ့လုုပ္မည္ဆိုုလွ်င္ ကေတာ့ကိုု အသုုံးျပဳရ်္ ဆိတ္အူထဲကိုုထည့္ျပီး ခ်က္ခ်င္းေနလွမ္းလိုု ့ရပါတယ္။)
Ei san Homemade

Post a Comment