ကုုန္းေဘာင္ျကီးေျကာ္
ကုုန္းေဘာင္ျကီးေျကာ္ေမးထားတဲ့သူေတြအတြက္
ကုုန္းေဘာင္ျကီးေျကာ္က တရုုတ္အစားအစာေတြထဲမွာေတာ့ နာမည္ျကီးတဲ့ ဟင္းတပြဲပါ။ ဒီနိုုင္ငံရဲ ့တ၇ုုတ္ဆိုုင္က ကုုန္းေဘာင္ျကီးေျကာ္ေတြက ျမန္မာျပည္က နဲ ့သိပ္မတူပါဘူး။ ဒီနိုုင္ငံရဲ ့ကုုန္းေဘာင္ျကီးေျကာ္က ေျမပဲေတြပါတယ္။ အခုုအိစံခ်က္နည္းက ျမန္မာျပည္က ကုုန္းေဘာင္ျကီးေျကာ္ခ်က္နည္းပါ။ လြယ္လြယ္ကူကူ ေလးမိုု ့ခ်က္စားျကည့္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (၂ ပြဲစာအတြက္)
၁။ ျကက္သား (သိုု ့) ၀က္သား - ၂၅က်ပ္သား
၂။ ျကက္သြန္နီ - ၂ လုုံး
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ ျခမ္း ( အလွအတြက္ထည့္တာပါ။ မထည့္လဲရပါတယ္။)
၄။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မြွာ
၅။ ဂ်င္း - လက္တဆစ္
၆။ ငရုုတ္သီးေျခာက္ - ၅ ခုု
၇။ ပန္းမုုန္လာ - အနည္းငယ္
၈။ မုုန္လာဥနီ - ၁ ဥ
၉။ ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၁၀။ ျကာညိုု ့(ပဲငံျပာရည္အပစ္) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၁၁။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၂။ ဆီ -ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ အသားကိုု အတုုံးေသးေသးေလးေတြတုုံးျပီး ပဲငံျပာရည္၊ ျကာညိုု ့(ပဲငံျပာရည္အပစ္)၊ သျကား တိုု ့ျဖင့္နယ္ထားပါ။
၂။ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။ ဂ်င္းကိုု အေခ်ာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္လွီးထားပါ။ ျကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပန္းမုုန္လာ၊ မုုန္လာဥနီ တိုု ့ကိုု အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးျပီး သပ္သပ္စီထားပါ။
၃။ ေျကာ္မည့္ ဒယ္အိုုးထဲကိုု ဆီထည့္ျပီး ဆီပူလာလွ်င္ ငရုုတ္သီးေျခာက္မ်ားကိုု ထည့္ေျကာ္ပါ။ ငရုုတ္သီးေျခာက္မ်ားေမြွးျပီး ညိုုလာလွ်င္ ပန္းကန္တခုုထဲသိုု ့ဆယ္ထည့္ထားပါ။
၄။ ငရုုတ္သီးေျကာ္ထားေသာ ဆီထဲကိုု ဂ်င္းနွင့္ျကက္သြန္ျဖဴထည့္ရ်္ဆီသတ္ပါ။ အနံ ့ေမြွးလာလွွ်င္ အသားကိုု ထည့္ေျကာ္ပါ။
၅။ အသားမွ အ၇ည္မ်ားစထြက္လာလွ်င္ပန္းမုုန္လာနွင့္ မုုန္လာဥနီကိုုထည့္ေျကာ္ပါ။
၆။ အရည္မ်ား အကုုန္ခမး္ျပီး ဆီထြက္လာလွ်င္ ျကက္သြန္နီကိုုထည့္ရ်္ ၁ မိနစ္ခန္ ့ေျကာ္ပါ။
၇။ ျပီးလွ်င္ ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးကိုုထည့္ျပီးေမြွရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၈။ အနံ ့ေမြွးျပီး အလြန္စားေကာင္းေသာ ကုုန္းေဘာင္ျကီးေျကာ္ကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
Ei San Homemade
Post a Comment