တို႔ဟူးႀကိဳနည္‌း

တိုဟူးႀကိဳနည္း

ရွမ္းမေလးေတြ က်ိဳတဲ႔ တိုဟူး မဟုတ္လို႔..ကုလားပဲၿခမ္းကို ႀကိတ္ပီး က်ိဳတာ မဟုတ္လို႔ ရွမ္းတိုဟူးလို႔ နာမည္ တပ္ရ ခက္ပါတယ္.. သို႔ေသာ္လည္း တုံတုံေလးမို႔ ရွမ္းတိုဟူး အလြမ္းေၿပ စားေကာင္းပါတယ္..။ မေန႔ညက တိုဟူးက်ိဳပါတယ္.. ။ မက်ိဳတာႀကာ..အခ်ိဳးေတြ ေမ႔ေနဘီမို႔.. ထင္သလိုေလး မွန္းရမ္းပီး က်ိဳလိုက္ပါတယ္..။ အခ်ိဳးထပ္မွတ္ဘို႔ေတာ႔ မပ်င္းပါ.. မွတ္ထားတဲ႔အခ်ိဳးေတြ ၿပန္ရွာရတာေတာ႔.................ပ်င္းသည္..။

1. စိန္ၿဖိုး တုိဟူးမႈန္႔ ၁၄၀ ဂရမ္ ကို ေရ ၁၀၀၀ မီလီလီတာၿဖင္႔ ၆ နာရီ စိမ္ပါ။
2. အေပၚေရ ၉၀၀ မီလီလီတာကို ဖယ္ၿပစ္ပါ။
3. ရိုးရိုးေရ ၅၀၀ မီလီလီတာကို အိုးေအာက္ေၿခက ေရသီးေလးေတြတက္လာရံုေလး ႀကိုပါ၊ ဆူပြက္ မေနရ၊
4. နႏြင္း၊ ဆား အနည္းငယ္ထည္႔ပါ၊ ( သႀကား / အခ်ိဳမႈန္႔ ထည္႔နိုင္သည္)
5. က်န္ေနေသာ အၿဖဴေရာင္ ပဲ အႏွစ္ နဲ႔ ပဲရည္ထဲကို ေရ ၁၀၀ မီလီလီတာခန္႔ထည္႔ပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ၊  ေရပူ ထဲ ေလာင္းထည္႔ေနရင္းမွာ ေရပူထဲမွာ တိုဟူး တန္း ခဲမသြားေအာင္ေမႊေပးေနပါ၊ တိုဟူးရည္ ၿပစ္လာသည္႔ အထိ အဆက္မၿပတ္ေမႊေပးေနရပါသည္၊
6. က်ိဳေနက် သူအဘို႔ ဘယ္အခ်ိန္တြင္ ရနိုင္သလည္းဆိုတာ သိပါတယ္..။ စ က်ိဳသူမ်ားအဘို႔ ပဲနွစ္ကို ေမႊေနရင္း ဒယ္အိုးေအာက္ေၿခ ကို ၿမင္ရဘီဆို တိုဟူးရေလာက္ပါဘီ.( ညီမေလးတေယာက္ ေၿပာၿပသည္..)

***တိုဟူးကိ်ိဳ ေနစဥ္း မီး ၿပင္းလွ်င္ အိုးကပ္လြယ္သည္၊ ေရခမ္းသြားေအာင္သာ စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႔ ႀကာႀကာေလးေမႊေပးေနရတာမို႔ မီးအသင္႔တင္႔ၿဖင္႔သာ က်ိဳပါ၊ တိုဟူး ခဲမခဲကို တိုဟူးရည္ ကို ဇြန္းန႔ဲ အနည္းငယ္ခပ္ယူပီး ပန္းကန္ၿပားတြင္ အေအးခံႀကည္႔ပါတယ္.ေအးသြားတာနဲ႔ ခ်က္ခ်င္း ခဲသြားရပါတယ္.။

ရွမ္းတိုဟူးသုပ္တာမ်ိဳးက်ေတာ႔ နဲနဲေပ်ာ႔လည္းကိစၥမရိွ..။ ေႀကာ္စားမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ တတ္နိုင္သမွ် ေရကုန္ေအာင္ေမႊေပးတာေကာင္းပါတယ္..။
Creditမူရင္‌း

Post a Comment