ဝက္‌သား ပဲျပား ၾကက္‌ဥ အခ်ဳိခ်က္‌

၀က္သား ပဲၿပား -ႀကက္ဥ အခ်ိဳခ်က္

1. ၀က္သား..............  ၁ ေပါင္  (လက္ေမာင္းသား/ ဗိုက္သား)
2.ပဲၿပား ...................၁ တုံး ကို အတုန္းမ်ားတုန္းပီး အေပၚယံတင္းရံုးေလးေႀကာ္ထားပါ
3. ႀကက္ဥၿပဳတ္............၃ လံုး
4.ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္.. ..  ၁ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
5. သႀကား   ............ ..  ၁ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း 
6. ဆား.........................သင္႔ ရုံ  
7. ခ်င္း .........................ပါးပါး ၄ ၿပား
8. ငရုတ္ေကာင္း ...........၅ေစ႔  
9. နာနတ္ပြင္႔.................  တစ္ပြင္႔  
10. ေရ......................... ၁၁/၂ ခြက္ ( ၃၆၀ မီလီလီတာ)
11. ဆီ ..........................၁ စားပြဲဇြန္း    

ခ်က္နည္း  

1. ၀က္သားကို ေရေဆး၊ ေရ ေၿခာက္ေအာင္သုတ္၊ ႏွစ္သက္ရာ အရြယ္တံုးၿပီး သႀကား၊ ဆား၊ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္တို႔ၿဖင္႔ နယ္ၿပီး နာရီ၀က္ႏွပ္ထားပါ။
2. ခ်က္မည္႔အိုးထဲ ဆီ ထည္႔၊ မီး ကို အလယ္လတ္မွာထား၊ ဆီပူတာနဲ႔ ႏွပ္ထားတဲ႔ ၀က္သားထည္႔ၿပီး အဆက္ မၿပတ္ေမႊေပး၊ လိုအပ္လွ်င္ မီးေလွ်ာ႔၊ ငရုတ္ေကာင္း နဲ႔ နာနတ္ပြင္႔ထည္႔ၿပီး ၀က္သား နီညိဳေရာင္ ေၿပာင္း တဲ႔ အထိ ေမႊေပးပါ။
3. ၀က္သားနီညိဳေရာင္ၿဖစ္သြားၿပီးဆိုရင္ ေရ ၁ခြက္ခြဲထည္႔၊ အဖံုးပိတ္ ၀က္သားအိလာတဲ႔အထိ ၁ နာရီခန္႔ မီးေအးေအးၿဖင္႔ ခ်က္ပါ။ လိုအပ္သလို ေရပူၿဖည္႔ေပးပါ။
5. ၀က္သားအိသြားပီဆိုလွ်င္ ႀကက္ဥၿပဳတ္ထည္႔ပီး ၂၀-၃၀ မိနစ္ေလာက္ မီးေအးေအးနဲ႔ ခ်က္ပါ။ အရည္က်ဲက်ဲႀကိဳက္လွ်င္ ေရပူထပ္ထည္႔ပါ။ ႀကက္ဥ အေရာင္ ညိဳသြားၿပီး ၀က္သားကို အိသြားသည္႔ အထိခ်က္ပါ။ Pressure cooker ၿဖင္႔ခ်က္လွ်င္ နာရီ၀က္အတြင္းနူးပါသည္။

meemeeto fu

Post a Comment