နန္းႀကီးသုပ္
အခုကေတာ႔ သူငယ္ ခ်င္းလက္ေဆာင္ေပးလိုက္တဲ႔ မႏၱေလးက ေရႊေညာင္ပင္ ပဲမႈန္႔ကို သံုးပီး သုပ္ထားတာ စားေကာင္းလြန္းလို႔..ေပးသူေလး အမွတ္တယ ပို႔စ္ေလးထပ္တင္တာပါ..။
နန္းႀကီးသုပ္က အသားၿပဳတ္ရည္ကထြက္တဲ႔ အခ်ိဳနဲ႔ ပဲမႈန္႔ကအဆိမ္႔ကို အဓိကထားပီး ေပါင္းစပ္ထားတာမို႔.ပဲမႈန္႔ေကာင္းေကာင္း မသံုးလွ်င္ ခ်ာတူးလန္နန္းႀကီးသုပ္ပဲ ရသည္..။ အဲဒါေႀကာင္႔ မမီးလည္း ပဲမႈန္႔ေကာင္းေကာင္းမရိွရင္ နန္းႀကီးသုပ္ မလုပ္စားပါ..။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား ( ၄ -၅ ေယာက္စာ)
1. နန္းႀကီးမုန္႔ဖတ္/ udon ..........၂၀၀ gm/ ၄ ထုပ္
2. ဆီ ......................................၁၅ က်ပ္သားခန္႔ ( ၂၄၀ မီလီလီတာ)
3. ဖက္ထုတ္ခြံ ..........................၁၀ ခ်ပ္ခန္႔
4. ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ .......၁ စားပြဲဇြန္း
5. ႀကက္သြန္နီ ...........................၂ လံုး
ႀကက္သားၿပဳတ္ရန္
1. ႀကက္ေပါင္ နဲ႔ ရင္ပံုသား... ၄၅၀ ဂရမ္ ( ၂၅ က်ပ္သား)
2. ဆား .............................သင္႔ရံု
3. ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔ ......................သင္႔ရံု
4. နႏြင္းမႈန္႔ ........................သင္႔ရုံ
5. ခ်င္း ...............................ပါးပါး ၄ၿပား
တြဲဖက္စားသံုးရန္
1. ဆီနီဆီခ်က္
2. ပဲမႈန္႔
3. ငံၿပာရည္
4. သံပုရာသီး (အခ်ဥ္ ထည္႔လိုလွ်င္)
5. ႀကက္သြန္ၿမိတ္/ နံနံပင္
6. ႀကက္ဥ ၄ လံုး
7. ငါးဖယ္ၿပဳတ္ /ေႀကာ္
ခ်က္နည္း
1. ႀကက္သား ကို ခ်င္း ၄ ၿပား ပါးပါးလီွး ထည္႔ ၿပီး ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔တို႔ ၿဖင္႔ ၿပဳတ္ပါ၊ အသားက်က္လွ်င္ ဆယ္ၿပီး အေအးခံပါ၊ အရိုးဖယ္ၿပီး အသားႏႊင္ထားပါ၊ အရိုးကိုအခ်ိဳရည္ ထြက္ေအာင္ မီးေအးေအးၿဖင္႔ ဆက္ၿပဳတ္ထားပါ၊
2.ငရုပ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ကို၊ သႀကားအနည္းငယ္ထည္႔၊ ႀကက္သားၿပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ၿဖင္႔ ၿပစ္ၿပစ္ေဖ်ာ္ထားပါ၊
3. ဖက္ထုတ္ခြံကို မထူမပါးလီွးပီး ဆီပူပူၿဖင္႔ အႀကြတ္ေႀကာ္ ေႀကာ္ထားပါ။
4. က်န္ေသာဆီပူတြင္ ႀကက္သြန္နီေႀကာ္ပီး ဆီခ်က္ခ်က္ပါ၊ ႀကက္သြန္နီေႀကာ္မ်ားခပ္ပီးဖယ္ထားပါ။
5. မီးဘိုမွ ဖယ္ထားေသာ ဆီပူအိုးထဲ ငရုပ္သီးအနွစ္ထည္႔ေမႊပါ၊ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည႔္႔ပါ၊ မီးဘိုေပၚၿပန္တင္ပီး အစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္သည္႔အထိ မီးေအးေအးၿဖင္႔ ေမႊေပးေနပါ။ ဆီၿပန္ ေရက်န္လွ်င္ ခြက္တခုတြင္ခပ္ထည္႔ထားပါ၊ ဆီအိုးတြင္ ဆက္မထားရ..ကၽြမ္းသြားတတ္သည္..။
6. ေရေႏြးအိုးတည္ၿပီး udon ကို အပူေပးရံုေလးၿပဳတ္ၿပီး ခ်က္ခ်င္းၿပန္ဆယ္ပါ။ ထိုင္း ႏွင္႔ ဗီယက္နန္မွလာေသာ ဆန္ေခါက္ဆြဲ အလံုးတုတ္တုတ္ကို သံုးလွ်င္ အထုပ္ပါ အညႊန္းအတိုင္းၿပဳတ္ထားပါ။
7. သံုးေဆာင္မည္႔ ပန္းကန္ထဲတြင္ နန္းႀကီးမုန္႔ဖတ္၊ ငါးဖယ္၊ ႀကက္သားၿပဳတ္၊ ပဲမႈန္႔၊ ဆီနီ ဆီခ်က္၊၊ ႀကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္/ ႀကက္သြန္ၿမိတ္၊ ႀကက္ဥ၊ ႀကက္သြန္နီေႀကာ္ တို႔ထည္႔နယ္ၿပီး ဟင္းခ်ိဳပူပူေႏြးေႏြးၿဖင္႔ သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
ႀကက္သားၿပဳတ္ရည္ကို ဟင္းခ်ိဳေသာက္ပန္းကန္လံုးတြင္ ထည္႔ပါ။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ႏွင္႔ ႀကက္သြန္ၿမိတ္ ၿဖဴးၿပီးသံုးေဆာင္ပါ။
.Creditမူရင္း
Post a Comment