ဝက္‌‌ေခါက္‌သုတ္‌

၀က္ေခါက္သုပ္

၀က္ေခါက္ကို အေမႊးေတြ ေၿပာင္ေအာင္ မီးၿမိဳက္ ၊ ဘလိပ္ဒါး ထက္ထက္နဲ႔ ၿခစ္ၿပစ္၊ ေရ ၃-၄ ၿပန္ေဆး၊  ဆားနဲ႔ တရည္ၿပုတ္ပီး သြန္ပါ..။
၀က္ေခါက္ကို ေရေဆး၊ အလိပ္ေလးၿဖစ္ေအာင္လိပ္၊ မၿပည္ေအာင္ သြားႀကားထိုးတံနဲ႔ ထိုးစိုက္ထား၊
• ခ်င္း ပါးပါး ၃-၄ ၿပား၊
• ပဲငံၿပာရည္ အက်ဲ၊
• ဆား သင္႔ရုံ
• ပဲငံၿပာရည္ အပ်စ္ န႔ဲ ေရေအးၿပန္ထည္႔ပီး ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ႔ နူးညံ႔မႈ႔အေနအထားအထိ ၿပန္ၿပုတ္ပါ။ က်က္တဲ႔အခါ ပါးပါး ထူထူ ႀကိဳက္သလိုလီွးပါ။
• ႀကက္သြန္နီ
• သခြားသီး လီွးထားပါ
အသုပ္အတြက္ အခ်ဥ္ရည္
1. ငရုတ္သီးစပ္စပ္, ႀကမ္းႀကမ္းေလးလီွးထား   ၃ ေတာင္႔          
2. ႀကက္သြန္ၿဖဴ   ၄မႊာ   
3. သႀကားညိဳ  ၂ ၁/၂   လက္ဘက္ရည္ဇြန္း         
4. ေရ  အနည္းငယ္
5. ပဲငံၿပာရည္ အက်ဲ  ၃ စားပြဲဇြန္း               
6. သံပုရာရည္  ၂ စားပြဲဇြန္း                 
7. ဆား   သင္႔ရံု 

ငရုတ္သီး၊ ႀကက္သြန္ၿဖဴ နဲ႕ ဆား ၊သႀကားတို႔ ကို ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ေရာေထာင္းၿပီး ပန္းကန္လံုးထဲေၿပာင္းထည္႔ပါ၊ ေဖ်ာ္ထားတဲ႔ သႀကားရည္၊ သံပုရာရည္နဲ႔ ပဲငံၿပာရည္ အႀကည္တို႔ ထည္႔ၿပီး သမေအာင္ေမႊေပးၿပီးရင္ အခ်ဥ္ရည္ ခ်ိဴခ်ဥ္စပ္ေမႊး ၀က္ေခါက္သုပ္ဘို႔ အဆင္သင္႔ၿဖစ္ပါပီ။

Post a Comment