ဟမ္ဘာဂါ ေကာင္းေကာင္းေလး လုုပ္စားရေအာင္ (၈ခုုစာ)
ဟမ္ဘာဂါ အသားက အေကာင္းဆုုံးကေတာ့ grillလုုပ္တဲ့ အသားက အေကာင္းဆုုံးပါ။ အသားထဲက အ၇ည္ေလးေတြနဲ့ အ၇မ္းကိုု စားေကာင္းပါတယ္။ မကပ္တဲ့ ဒယ္အိုုးေပၚမွာပဲလုုပ္လိုု ့ရတာမိုု ့အိမ္မွာပဲလုုပ္စားလိုု ့ရပါတယ္။ အသားေျကာ္တဲ့ ဒီဇိုုင္းကိုု ျကိုုက္ရင္လဲ အခုုလုုပ္နည္းအတိုုင္းကိုု grillမလုုပ္ပဲ ေျကာ္လိုု ့ရပါတယ္။ ဘာဂါရဲ ့အသားကိုု လုုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ ့လုုပ္ျကပါတယ္။ အိစံအခုုေ၇းေပးတဲ့ နည္းကေတာ့ ရိုုးရိုုးရွင္းရွင္းနဲ ့စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့နည္းပါ။ တခ်ိဳ ့နည္းေတြကေတာ့ အသားအနံ ့အတြက္ ဟင္းခတ္အေမြွးအျကိုုက္ေတြထည့္ျကပါတယ္။ ဟမ္ဘာဂါမွာ ခ်ိစ္ကိုု အ၇ည္ေလးနည္းနည္းေပ်ာ္ေနမွ စားေကာင္းပါတယ္။ က်န္တာကေတာ့ mayonnaise ႏွင့္ ketchup ေလးထည့္လိုုက္ရင္ အ၇မ္းေကာင္းေပါ့ရွင္။ mustard ေလးျကိုုက္လဲ ထည့္နိုုင္ပါတယ္။ သူကအအီေျပပါတယ္။ လုုပ္စားျကည့္၇ေအာင္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (အသားျပားလုုပ္ရန္အတြက္)
၁။ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာအသား - ၅၀ သား (သိုု ့) ၂ ေပါင္
၂။ ျကက္ဥ - ၁ လုုံး
၃။ ေပါင္မုုန္ ့ေျခာက္ (မုုန္ ့ျကြပ္ေျခာက္) (bread crumbs) (သိုု ့) ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားေသာ ျကက္သြန္နီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း (အိစံက ၂ မ်ိဳးလုုံးနည္းနဲ ့လုုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ ျကက္သြန္နီ နဲ ့လုုပ္လဲ ေကာင္းသလိုု ျကက္သြန္နီမျကိုုက္တဲ့သူေတြကေတာ့ ေပါင္မုုန္ ့ေျခာက္ကိုု သုုံးပါ။)
၄။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ငရုုတ္ေကာင္းမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
အသားျပားျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္ဥကိုု ခေလာက္ထားပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ဇလုုံတခုုထဲတြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းအားလုုံးကိုုထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ပါ။ အသားမ်ားကိုု အလုုံး ၈ လုုံးျဖစ္ေအာင္က်စ္က်စ္ေလးလုုပ္ထားပါ။ (အလုုံးျဖစ္စ၇ာမလိုုပါ နည္းနည္း ျပားေန၇င္၇ပါတယ္။)
ဟမ္ဘာဂါအတြက္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဟမ္ဘာဂါေပါင္မုုန္ ့- ၈ လုုံး
၂။ ဟမ္ဘာဂါ အသားလုုံး - ၈ လုုံး
၃။ mayonnaise
၄။ Ketchup
၅။ mustard (မထည့္လဲ၇)
၆။ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ cheese အျပား - ၈ ျပား
၇။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂ လုုံး (အ၀ိုုင္းလိုုက္ပါးပါးလွီးထားပါ။)
၈။ ျကက္သြန္နီ - ၂ လုုံး (အ၀ိုုင္းလိုုက္ ပါးပါးလွီးထားပါ။)
၉။ pickle (သိုု ့) သခြားသီး - ၁လုုံး (အ၀ိုုင္းလိုုက္ပါးပါးလွီးထားပါ။) (မထည့္လဲရ)
၁၀။ သန္ ့စင္ထားေသာ ဆလပ္ရြက္ - ၈ ခုု
၁၁။ ဆီ (သိုု ့) ေထာပတ္
ဟမ္ဘာဂါျပဳလုုပ္နည္း
၁။ မကပ္ေသာဒယ္အိုုးကိုုအပူေပးျပီး ဆီ(သိုု ့) ေထာပတ္ထည့္ပါ။ (ဟမ္ဘာဂါ ပူပူေလးစားမယ္ဆိုုရင္ စားခါနီးမွ အသားကိုုလုုပ္တာ အေကာင္းဆုုံးပါ။ )
၂။ ဆီ (သိုု ့) ေထာပတ္ပူလာလွ်င္ အသားလုုံးကိုု အိုုးေပၚတင္ရ်္ အေပၚမွ ေယာင္းမလိုု မ်ိဳး အျပားျဖင့္ ဖိနိုုင္သမွ်ဖိခ်ပါ။ အသားျပားသြားျပီး အတြင္းထဲက အသားမ်ားက်က္ေအာင္လိုု ့ပါ။ ၁ မိနစ္ (သိုု ့) ၂ မိနစ္ေလာက္ခနအုုပ္ထားပါ။
၃။ အသားျပားတဖက္က်က္လွ်င္ ေနာက္တဖက္ကိုု လွန္ပါ။ အသားျပားအေပၚမွာ cheese ကိုုတင္ျပီး ၁ မိနစ္ျပန္အုုပ္ပါ။ (cheese အ၇ည္ေပ်ာ္ေအာင္လိုု ့ပါ။) ဟမ္ဘာဂါအတြက္ အသားျပားရပါျပီ။
၄။ အသားျပားလုပ္ေနတုုံးမွာ ေပါင္မုုန္ ့ကိုုလဲ ဆီစြပ္ထားတဲ့မကပ္တဲ့အိုုးထဲမွာ အတြင္းသားေလးေတြပူေအာင္လိုု ့အတြင္းသားကိုု ေမွာက္ျပီး အပူ ခဏ ေပးပါ။
၅။ ဘာဂါအတြက္ ေပါင္မုုန္ ့ရျပီဆိုုလွ်င္ ေပါင္မုုန္ ့အတြင္းသားတဖက္ကိုု mayonnaise နဲ ့သုုပ္၊ ေနာက္တဖက္အတြင္းသားကိုု ketcup (mustard) တိုု ့နဲ ့သုုပ္ထားပါ။
၆။ ဟမ္ဘာဂါ အတြက္ ေအာက္ဆုုံးမွာ ေပါင္မုုန္ ့ထား ၊ ဆလပ္ရြက္ တင္၊ အသားနွင့္ ခ်ိစ္တင္၊ျပီးလွ်င္ ျကက္သြန္နီ ၂ ၀ိုုင္းထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ ၀ိုုင္းထည့္ ျပီး သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
Ei san Homemade
Post a Comment